Twee zetels voor ChristenUnie in nieuwe Hilversumse gemeenteraad

bloemenvrijdag 21 maart 2014 13:58

ChristenUnie Hilversum is erg blij met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014: De komende vier jaar is zij met twee raadsleden vertegenwoordigd. Lijsttrekker Jan de Wit: Dit voelt als een overwinning voor ons. Kiezers en campagneteam: Bedankt!"

Bij de verkiezingen in Hilversum, met een opkomstpercentage van 53,1% (vrijwel gelijk aan de vorige verkiezingen in 2010), haalde de ChristenUnie 1698 stemmen, ca. 160 stemmen meer dan in 2010. Dankzij de lijstcombinatie met het CDA was de eerste van de 4 restzetels voor de ChristenUnie, waardoor zij in totaal op 2 zetels uitkomt. In de periode 2010 tot 2014 was de ChristenUnie ook met 2 zetels in de gemeenteraad vertegenwoordigd. Voor 2010 waren ChristenUnie en haar voorgangers altijd vertegenwoordigd met 1 zetel.

“Ik ben erg blij dat de Hilversumse kiezers de ChristenUnie beloond hebben voor hun constructieve inzet in de plaatselijke en landelijke politiek”, aldus lijsttrekker Jan de Wit. “Doordat we meer stemmen hebben gehaald dan in 2010, voelt dit als een overwinning. We gaan weer vol energie aan de slag voor én met de samenleving. Precies zoals onze slogan ‘Geloof in de samenleving’ zegt. ”

Naast Jan de Wit is ook Aafke Vreugdenhil, nummer 2 van de lijst, gekozen als raadslid. Geen onbekende, zij heeft zich de afgelopen jaren als fractiemedewerker al ingezet voor een goede zorg, armoedebestrijding en nog veel meer. Aafke zal zich de komende raadsperiode vooral richten op Jeugdzorg en langdurige zorg, die in 2015 van het rijk naar de gemeenten overgeheveld zal worden. “Ik ben erg blij, maar het moet ook nog even tot mij doordringen; het voelt soms nog onwerkelijk”, aldus Aafke. “Ik ga de komende weken al hard aan de slag met werkbezoeken en andere zaken.”

Aldrik Dijkstra, 12 jaar lang als raadslid een vaste waarde binnen de ChristenUnie Hilversum, vertrekt per 26 maart uit de gemeenteraad. Hij koos ervoor om niet opnieuw op een verkiesbare plaats te staan. ChristenUnie Hilversum bedankt Aldrik voor zijn jarenlange inzet binnen en ook vooral buiten de raad, midden in de samenleving.

 

Bijlage: Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Hilversum 2014

 

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Presentatie_uitslag_gemeenteraadsverkiezing_2014531,5 kBapplication/vnd.ms-powerpointdownload
Labels
GR2014

« Terug

Archief > 2014 > maart

Geen berichten gevonden