Aldrik Dijkstra neemt afscheid van de raad

donderdag 27 maart 2014 11:11

Na bijna 12 jaar heeft Aldrik Dijkstra (ChristenUnie) in de vergadering van 26 maart 2014 afscheid genomen van de Hilversumse raad. In deze vergadering werd hij toegesproken door burgemeester Pieter Broertjes en fractievoorzitter Jan de Wit.

Burgemeester Broertjes prees Aldrik om zijn langdurige inzet en betrokkenheid in het openbaar bestuur. Zowel als raadslid in Hilversum als in zijn baan als griffier van de gemeente Bunschoten.

Aldrik werd in 2002 op 26 jarige leeftijd gekozen als raadslid. Hij was toen de jongste lijsttrekker en het jongste raadslid. ChristenUnie was toen een eenmansfractie. In 2006 werd op een haar na een tweede (rest)zetel gemist. In de periode 2010 – 2014, de derde raadsperiode van Aldrik, had de ChristenUnie voor het eerst twee zetels, ingevuld door Jan de Wit en Aldrik.  

Aldrik Dijkstra stond in zijn afscheidsspeech stil de belangrijke verbinding tussen burgers en politiek en het vertrouwen van burgers in de politiek. “Bij de laatste campagne schrok ik soms wel van de reacties van burgers”, aldus Aldrik.  

Fractievoorzitter Jan de Wit bedankte Aldrik voor de samenwerking in de fractie. “Ik heb als beginnend raadslid  vanaf 2010 veel profijt gehad van de kennis en ervaring van Aldrik in de raad en het openbaar bestuur”, aldus Jan de Wit.
Ook stond hij stil bij Aldriks inzet voor het nieuwe vergadermodel van de gemeenteraad en roemde hij de inzet van Aldrik buiten de raadszaal: “Aldrik was al bezig met de participatiesamenleving voordat die term werd uitgevonden; Hij heeft in de afgelopen 12 jaar aan de wieg gestaan van het platform ‘Bekend maakt Bemind’, de oprichting van Stichting Hulp in Praktijk, het armoedeplatform en nog veel meer. Zijn positie als raadslid gebruikte hij om verbindingen in de Hilversumse samenleving tot stand te brengen”.

ChristenUnie Hilversum organiseert binnenkort een feest waarbij leden, bestuursleden en fractie afscheid nemen van Aldrik en hem bedanken voor zijn jarenlange inzet.

 

Bestuur en Fractie ChristenUnie Hilversum   

Labels
GR2014

« Terug

Archief > 2014 > maart

Geen berichten gevonden