Geen energierekening meer voor Hilversumse woningen

woensdag 02 juli 2014 22:00

ChristenUnie, GroenLinks en VVD zetten zich in om de bestaande Hilversumse woningen energieneutraal te krijgen. ‘Concreet betekent dit: Geen energierekening meer’, aldus Jan de Wit (ChristenUnie).

Ze richten zich daarbij op de particuliere woningeigenaar. ‘Hilversum heeft veel oude huizen, waar veel winst te behalen valt. Corporaties krijgen al veel aandacht, ook op landelijk niveau, maar voor de particulier blijft het lastig,’ aldus Arno Scheepers (VVD).

 

De partijen dienen woensdag bij de raadsvergadering een motie in, waarin het college wordt opgedragen om samen met marktpartijen 5 verschillende prototypes te ontwikkelen, bij bestaande Hilversumse woningen die samen representatief zijn voor Hilversum. Op basis van die prototypes worden de overige Hilversumse huizenbezitters gestimuleerd om mee te doen.

 

Door prototypes te ontwikkelen wordt aan een betrouwbare techniek gewerkt, maar ook aan de uitstraling die het de woningen geeft. Doordat de Welstandscommissie ook al betrokken wordt bij de prototypes, wordt het veel makkelijker om vergunningen te krijgen voor iedereen die daarna mee wil doen. ‘Makkelijk, goed voor de portemonnee en ook nog eens duurzaam,’ aldus Jan Kastje (GroenLinks).

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie pilot nul op de meter43,4 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug

Archief > 2014 > juli

Geen berichten gevonden