Uw Hilversumse dak geschikt voor zonnepanelen? Check hier!

donderdag 03 juli 2014 11:56

Genieten van de zon én er geld mee verdienen én nog duurzaam bezig zijn op de koop toe? Het kan nu. Op initiatief van de ChristenUnie Hilversum kunnen nu alle inwoners van Hilversum door middel van 'Zonatlas' in één oogopslag checken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen.

De ChristenUnie diende in de raadsvergadering van september 2013 een motie in waarin zij de gemeente Hilversum verzocht om te investeren in ‘Zonatlas’. Met de zonatlas kunnen huiseigenaren in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. Ook kunnen zij snel uitrekenen wat de investering hen zal opleveren. ‘De overheid moet elke stap op weg naar een fossielvrije samenleving stimuleren vindt ChristenUnie-raadslid Jan de Wit, ‘en de zonatlas kan hierbij zeker helpen. Ook past het uitstekend in het Hilversumse duurzaamheidsbeleid’.

Het resultaat is er nu: In samenwerking met de provincie Noord-Holland is sinds kort zonatlas ook voor Hilversum beschikbaar, via de volgende link: http://www.zonatlas.nl/noord-holland/  

'Ik ben erg blij dat het resultaat er nu is. En nu een goede campagne voeren waardoor de Hilversummer op Zonatlas geattendeerd worden', aldus initiatiefnemer Jan de Wit (ChristenUnie).

 

Fractie ChristenUnie Hilversum

 

 

Eerdere berichtgeving over Zonatlas in Hilversum:

http://hilversum.christenunie.nl/k/n6080/news/view/566447/65655/gemeente-hilversum-moet-investeren-in-zonatlas.html

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/3081548/hilversum-kan-deel-gaan-nemen-aan-de-zonatlas.aspx

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article24090373.ece

 

 

Labels

« Terug

Archief > 2014 > juli

Geen berichten gevonden