ChristenUnie Hilversum wil Bed, Brood en Bad voor ongedocumenteerden

maandag 10 november 2014 09:02

Vandaag werd bekend dat de Raad van Europa uitgesproken heeft dat illegale vreemdelingen bij de Nederlandse overheid aanspraak moeten kunnen maken op basisvoorzieningen als onderdak, voedsel en kleding.

Die uitspraak deed de Raad van Europa maandag in het definitieve oordeel van het Comité voor Sociale Rechten, nadat de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) een aanklacht tegen de Nederlandse Staat had gedaan. De uitspraak is juridisch niet bindend maar wel gezaghebbend. De uitspraak is via onderstaande links te lezen: 

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/10/raad-van-europa-nederland-moet-illegalen-onderdak-bieden/

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/raad_van_europa_nl_moet_illegalen_opvangen_1_868295

Wij zijn begaan met het lot van vluchtelingen die vanwege oorlog, geweld of anderszins de hoop op een betere toekomst asiel zoeken in landen waar voorspoed en welvaart is. Dit blijkt onder andere uit de oproep die onlangs aan het college is gedaan om te zoeken naar een plek in Hilversum voor een asielzoekerscentrum.

Ook heeft de fractie van de ChristenUnie een door de raad unaniem gesteunde motie ingediend op 3 juli 2013 die de gemeente opdraagt onderzoek te doen naar de (wettelijke) mogelijkheden voor opvang van ongedocumenteerden. http://hilversum.christenunie.nl/k/n6080/news/view/565709/65655/uitgeprocedeerd-en-op-staat-gezet.html

 

ChristenUnie Hilversum wil dat de gemeente met deze uitspraak in de hand aan de slag gaat. Daarom hebben wij samen met het CDA vragen gesteld om het college hiertoe aan te sporen. In onderstaande bijlagen zijn de vragen te lezen.

 

Jan de Wit

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Art. 41 vragen Bed Brood en Bad ChristenUnie en CDA53,8 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug

Archief > 2014 > november

Geen berichten gevonden