Beter laa(d)t dan nooit: positief nieuws over laadpalen

woensdag 18 februari 2015 15:25

Na jarenlange druk vanuit ChristenUnie Hilversum en Hilversumse autorijders is het college overstag: Meer oplaadpalen voor Hilversum. Beter laa(d)t dan nooit!

De Gooi- en Eemlander berichte hier vanmorgen als eerste over: http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27315719.ece/Hilversum-krijgt-zeker-dertig-extra-laadpalen-voor-elektrische-autos?lref=L1

Het College van B&W heeft hiervoor 15.000 euro over. Ook hebben ze besloten de normen voor 'parkeerdruknorm' los te laten die tot nu toe verhinderen dat mensen bij hun woning een elektrische laadpaal kunnen plaatsen. In wijken waar minimaal acht van de tien parkeerplekken bezet zijn, worden laadpalen tot nu toe niet toegelaten. Daardoor zijn in grote delen van Hilversum aanvragen afgewezen. Dat was ChristenUnie en veel elektrische rijders een doorn in het oog. Voortaan krijgen dus veel meer aanvragers toestemming.

Wie zo’n ’verlengde huisaansluiting’ voor de deur wil, moet zelf de paal betalen. Het geld van de gemeente is bedoeld om bij elke paal een bord te plaatsen (deze paal is voor elektrische auto’s) en te controleren of op die plekken niet stiekem niet-elektrische auto’s worden geparkeerd. Per paal kost dat 500 euro, dus die 15.000 euro zijn goed voor dertig palen.

Bij een ’verlengde huisaansluiting’ kunnen behalve de eigenaar ook buurtgenoten met een speciale betaalkaart hun auto opladen. ,,Maar mensen moeten dat onderling regelen’’, aldus Voorink. ,,Daar gaat de gemeente niet tussen zitten.’’

De gemeenteraad beslist binnenkort dit voorstel.

ChristenUnie-fractievoorzitter Jan de Wit: 'Na jarenlang sleuren&zeuren wordt dit eindelijk vlotgetrokken. Natuurlijk onbegrijpelijk als overheid enerzijds de aanschaf van elektrische en hybride auto's stimuleert maar vervolgens geen toestemming voor laadpalen geeft. Hoe gek kan het zijn?  Wat ons betreft een prima actie van wethouder Voorink, als politicus van het jaar'.

 

Labels

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden