Marktterrein Langgewenst wordt omgevormd tot een mooi groen plein

woensdag 01 juli 2015 23:00

De gemeenteraad heeft op 1 juli unaniem ingestemd met het definitief ontwerp voor het Langgewenst. Wethouder Floris Voorink hield de raad terecht voor dat het na decennia van plannen maken tijd is om de schop in de grond te zetten. Een motie om meer bomen toe te voegen werd door een meerderheid van de Raad gesteund en wordt daarmee verwerkt in het ontwerp. In januari 2016 start de herinrichting. Bedoeling is dat Hilversum in oktober 2016 over een prachtig markt- en evenementenplein beschikt.

ChristenUnie Hilversum vroeg tijdens het debat een garantie aan het college dat de natuursteen, die de nieuwe verharding moet vormen, met een eerlijke en maatschappelijk verantwoord de wijze, met gezonde werkomstandigheden uit de steengroeve gehaald wordt.  Verder stelde de ChristenUnie dat Hilversum geen traditie op het gebied van toepassen van natuursteen heeft, en dat daarom mooie gebakken klinkers ook mooi en authentiek geweest zouden zijn op het plein.

Daarnaast was ChristenUnie kritisch op de kosten en vroeg het college zich in te spannen die zo laag mogelijk te houden.

Meer informatie over het ontwerp kunt u vinden op http://centrumhilversum.nl/langgewenst-de-schop-gaat-in-de-grond/

Labels

« Terug

Archief > 2015 > juli

Geen berichten gevonden