Doen wat we geloven! ChristenUnie op stap met de Burgemeester

woensdag 23 september 2015 19:47

‘Doen wat we geloven!’. Dat motto is de reden dat ChristenUnie Hilversum het Leger des Heils uitkoos voor een werkbezoek met burgemeester Broertjes. Vanuit meerdere locaties in Hilversum investeert het Leger ‘met de voeten in de modder’ in mensen.

Begin dit jaar heeft de burgemeester alle Hilversumse raadsfracties gevraagd hem mee te nemen op werkbezoek. Iedere partij kiest een project of organisatie die zij belangrijk vindt of zich mee identificeert.

Op woensdag 23 september werden we ontvangen op het kantoor van de Welzijn & Gezondheidsorganisatie van het Leger des Heils aan de Van Hengellaan in Hilversum. Daar kregen we uitleg over de organisatie zelf en vooral over het belangrijke werk wat zij doen. Het Legers des Heils bestaat in hoofdzaak uit twee organisaties: Naast de ‘kerkelijke’ organisatie is er de Welzijn & Gezondsheidszorg.

Lenneke Koppenol en Sheila Slob gaven een inspirerende inkijk in de motivatie en werkwijze van het de organisatie, die klaarstaat voor volwassenen, jeugd en kinderen die dat nodig hebben. Ook werkt het Leger des Heils op diverse plaatsen met asielzoekers. Naast het complex op het Van Hengellaan, waar vooral met kinderen gewerkt wordt (jeugdzorg/jeugdhulpverlening) is er ook een locatie op de Nimrodlaan, waar onder andere gewerkt wordt met jongeren met een licht verstandelijke beperking, die daar eigen appartementen hebben.

Tot vorig jaar was de Provincie Noord-Holland de grootste 'klant'. Sinds de overgang van de jeugdzorg en WMO taken naar de gemeentes, is de gemeente Hilversum een belangrijke partner geworden. Maar natuurlijk is geld, hoewel nodig, niet het belangrijkste voor het Leger des Heils. 'Soms moeten we gewoon eerst de mensen helpen, en komt het geld daarna vanzelf', aldus Lenneke.

De werkwijze van het Leger des Heils doet spreekt ChristenUnie bijzonder aan. Vanuit een diepe motivatie die vanuit het Christelijk geloof wordt gevoed, doet het Leger ongelofelijk belangrijk werk.  Niet preken maar doen. Doen wat we geloven!

De burgemeester gaf aan positief verrast te zijn door dit inkijkje bij het Leger des Heils en genoten te hebben van het werkbezoek. Dat geldt ook voor ons als fractie! 

Jan de Wit

Aafke Vreugdenhil

Labels

« Terug

Archief > 2015 > september

Geen berichten gevonden