Vragen over 'Parkeercadeau' van de gemeente

maandag 07 december 2015 22:30

Op 20 november jl. kondigde het college van Hilversum via een persbericht aan zij tijdens de 4 koopzondagen rondom de feestdagen gratis parkeerkaarten ging uitdelen. Mensen die tijdens een van deze koopzondagen naar het centrum van Hilversum komen en minimaal € 25,- hebben besteed, kunnen op de Kerkbrink een gratis parkeerkaart ontvangen die zij in het eerste kwartaal van 2016 kunnen gebruiken. ChristenUnie Hilversum zet samen met GroenLinks vragen bij deze actie.

In de eerste plaats stelt de ChristenUnie vraagtekens bij het nut van de actie. Welk doel dient de actie precies (meer bezoekers naar het centrum trekken?) en hoe weet het college zeker dat 'gratis parkeren' daarbij een belangrijke factor is? Zijn andere factoren als een aantrekkelijk winkelaanbod en sfeer niet veel belangrijker?

Het huidige college kiest er met deze actie voor om het autoverkeer van en naar het centrum te stimuleren. ChristenUnie zet zich, samen met GroenLinks, al jaren in voor een Duurzaam Hilversum, waar duurzaam vervoer ook onderdeel van is. Waarom geen mensen belonen die juist met schone en moderne vervoermiddelen naat het centrum komen (fiets, elektrische auto, openbaar vervoer), belonen maar juist auto's?

Zoals bekend is de ChristenUnie geen warm voorstander van koopzondagen. Waarom kiest het college ervoor om van alle dagen uitgerekend de koopzondagen te stimuleren en niet andere 'winkeldagen'? Zou het kunnen dat de bezoekersaantallen tegenvallen op die koopzondagen en dat het college deze een 'duwtje in de rug' wil geven?

En, last but not least, als goede bewakers van het belastinggeld: Waarom heeft het college zónder overleg met de raad deze actie ingezet én daarbij € 20.000 ingezet?

Alle reden dus om het college eens aan de tand te voelen.

In de bijlage onze vragen.

Jan de Wit

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Art 41 vragen GrL en CU over parkeercadeau koopzondag58,3 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug

Archief > 2015 > december

Geen berichten gevonden