Geen sjoemelstroom maar echte groene stroom

groene stroomwoensdag 22 juni 2016 08:26

Hilversum moet als duurzame gemeente échte groene stroom inkopen en geen 'grijze stroom' die gecompenseerd wordt met groene certificaten, vinden Groenlinks en ChristenUnie. Een motie van deze strekking is 21 juni door de Hilversumse gemeenteraad aangenomen.

Al in 2013 en 2014 spraken de raden van Bussum en Hilversum zich op initiatief van ChristenUnie uit over de gezamenlijke stroominkoop van de Gooise gemeenten. https://hilversum.christenunie.nl/k/n2693/news/view/599939/65655/christenunie-gooi-moet-echte-groene-stroom-inkopen.html.

Helaas bleek uit recent onderzoek ( het rapport ‘Kortsluiting op de stroommarkt’ van SOMO iov. Greenpeace) dat Hilversum weliswaar op een goede manier de effecten van onze stroominkoop compenseert, maar nog steeds niet duurzame stroom inkoopt;

Daarom hebben GroenLinks en ChristenUnie Hilversum opnieuw een motie (bijlage) ingediend, die op 21 juni is aangenomen door de gemeenteraad. Deze draagt het College van B&W op om op zo kort mogelijke termijn te realiseren dat echt duurzaam geproduceerde stroom wordt ingekocht. De wethouder gaf aan dat het huidige contract met de stroomleverancier in 2018 eindigt. Dat is het moment dat op duurzame stroom overgegaan kan worden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
MOTIE geen sjoemelstroom77.3 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug