Praat mee op themabijeenkomst 'Een bijstand die bijstaat' (ChristenUnie Hilversum)

bijstand+internetmaandag 23 januari 2017 08:10

Over de bijstand is veel te doen. Stigmatiseren we uitkeringsgerechtigden door ze in oranje hesjes papier te laten prikken in het park? Mag de maatschappij tegenover een uitkering best een tegenprestatie verwachten? Of is het beter mensen vertrouwen te geven en hen een “onvoorwaardelijke bijstandsuitkering” te verschaffen? Mag er ‘bijgeklust” worden?’
ChristenUnie Hilversum organiseert op donderdag 9 februari een bijeenkomst met als thema “Met opgeheven hoofd naar een bijstand die bijstaat”, Spreker is Jochem Westert, auteur van het gelijknamige boek.
Leden en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te praten.

In het boek “Met opgeheven hoofd naar een bijstand die bijstaat” pleit het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie voor een derde weg tussen deze uitersten. Aan de bijstand mogen best plichten verbonden worden. Maar die plichten zijn geen doel op zich. Ze moeten mensen helpen een plek te vinden in de samenleving. De vraag is hoe je dat zo respectvol mogelijk doet.

Projectonderzoeker en auteur Jochem Westert studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was eerder verbonden aan het Bureau Sociaal Raadslieden in Hardenberg, en heeft gewerkt voor het Bureau Straatjurist, een initiatief van de Protestantse Diaconie Amsterdam. Momenteel is hij beleidsadviseur Sociaal Domein.

Waar: De Schuilhof, Dalweg 8a te Hilversum.

Wanneer: donderdag 9 februari 2017; 20:00 tot 22:00 uur, koffie en thee vanaf kwart voor 8

U wordt van harte uitgenodigd mee te praten. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig. (aafkevreugdenhil@hilversum.christenunie.nl)

Labels

« Terug