Zet Woningzoekenden zolang in AZC Crailo

maandag 19 september 2005 10:26

HILVERSUM - 'Het voormalig asielzoekerscentrum Crailo als tijdelijke woonruimte voor de uiterste gevallen.' Dit is volgens gemeenteraadslid Aldrik Dijkstra van de ChristenUnie-SGP een goede oplossing om een deel van de urgente woningzoekenden tijdelijk van een onderkomen te voorzien.

Dit artikel is afkomstig uit het internet archief - Hilversum van de Gooi en Eemlander

 


Volgens Dijkstra zijn er zeer schrijnende gevallen in Hilversum bekend van woningzoekenden die in zeer moeilijke situaties verkeren, maar toch niet in aanmerking komen voor een urgentie. Ze vallen simpelweg buiten deze wet.

,,Mensen die via de particuliere weg een woning huren en opeens op straat gezet worden", is volgens het raadslid een goed voorbeeld van zo'n geval. ,,Ook jonge vrouwen die nog thuis wonen en zwanger raken, komen niet in aanmerking voor een officiële urgentie, terwijl ze die wel zouden moeten krijgen", voegt hij er als tweede voorbeeld aan toe. Voor die mensen heeft het gemeenteraadslid dus nu een oplossing gevonden.

Omdat Nederland een strenger vluchtelingenbeleid is gaan voeren, staan azc Crailo en alle woningen op het terrein al een halfjaar leeg. Een aantal huisjes wordt op dit moment al met een anti- kraak constructie verhuurd. ,,Er is water, er is elektriciteit maar meer is er niet", vertelt Dijkstra.

Hij noemt de huisvesting Spartaans. Volgens het raadslid is er ook niet meer nodig: ,,Deze mensen vallen tussen wal en schip. Wij bieden ze voor een aantal maanden een dak boven het hoofd zodat ze rustig geschikte woonruimte kunnen vinden en ondertussen niet op straat staan."

Saskia Versneij
zaterdag 10 september 2005

Labels
In de media

« Terug

Archief > 2005 > september

Geen berichten gevonden