Jongeren helpen de gemeente aan een jongerensite

woensdag 30 november 2005 11:29

Een website, door en voor jongeren gemaakt, die informeert over jeugd- en jongerenbeleid en stimuleert om daarover mee te denken. Dat is samengevat het doel van de campagne waarvoor wethouder Patrick van de Brink en Marco van Straalen, raadslid en voorzitter van de werkgroep Jeugdparticipatie, op donderdag 1 december de aftrap geven. Dat gebeurt om 13.00 uur op het A. Roland Holstcollege aan de Schuttersweg, om 13.45 uur op het ROC van Amsterdam Gooi en vechtstreek aan de Arena en om 14.30 uur bij de Sint Aloysius aan de Prins Bernhardstraat.

Jeugdparticipatie, één van de uitgangspunten van jeugdbeleid, stimuleert dat jeugdigen met respect voor hun eigen leefwereld en positie een actieve inbreng hebben bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Omdat internet daartoe een nuttig instrument is, daagt de werkgroep Jeugdparticipatie jongeren onder de 23 jaar uit een eigen site te ontwerpen. Met het oog daarop zijn op Hilversumse scholen posters en flyers verspreid, waarin jongeren worden geattendeerd op de actievoorwaarden (www.hilversum.nl). Jongeren die niet in Hilversum wonen maar hier wel een studie volgen of op school zitten, kunnen via het webbureau van de gemeente Hilversum (webbureau@hilversum.nl) vrijstelling  aanvragen en vervolgens meedoen. 

De winnaar van de ontwerpwedstrijd ontvangt een kledingcheque van € 500,-. 
 
Procedure
De prijsvraag start op 29 november 2005 en sluit op 13 januari 2006. In de week van 16 januari 2006 buigt een jury, bestaande uit 2 politici, 2 deskundigen en 2 jongeren, zich over de ontwerpen. Bij de beoordeling let de jury op creativiteit, techniek (structuur en klikbaarheid) en “look and feel”: zal het ontwerp de Hilversumse jongeren aanspreken, vinden ze zichzelf in het ontwerp terug?
Afhankelijk van het aantal inzendingen zal de jury 3 of 5 ontwerpen nomineren. Deze genomineerde ontwerpen zullen op 27 januari 2006 bekend worden gemaakt en worden gepubliceerd op de website van de Gemeente Hilversum en in de lokale media. Vanaf 30 januari tot 14 februari 2006 zal er, via internet, gestemd kunnen worden op de genomineerde ontwerpen. Voor die jongeren die thuis niet over internet beschikken, zal met scholen, de bibliotheek, buurthuizen, enz. overlegd kunnen worden hoe het stemmen dan mogelijk gemaakt kan worden. De prijsuitreiking vindt eind februari plaats.
Labels
Fractie

« Terug

Archief > 2005 > november

Geen berichten gevonden