ChristenUnie Hilversum pleit voor “Investeren in startende ouders”.

Icoontje standpunten gezin_141x141dinsdag 10 november 2015 14:07

De gemeente moet meer investeren in startende ouders. Dat vindt ChristenUnie Hilversum. Aanleiding is een brandbrief van een groot aantal deskundigen aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Raadslid Aafke Vreugdenhil: “Uit internationale studies blijkt dat maar liefst 83% van de ouders na de komst van het eerste kind een matige tot ernstige relatiecrisis doormaakt. Het gezond houden van je relatie gaat zeker bij de komst van een eerste kind niet vanzelf. Door verwachtingen beter te managen en ouders beter voor te bereiden kan een hoop onnodig leed worden voorkomen.”

De ChristenUnie maakt zich zorgen over het toenemende aantal echtscheidingen. Bovendien is volgens gegevens van de gemeente Hilversum het aantal vechtscheidingen in de regio Gooi en Vechtstreek relatief hoog. Vreugdenhil: “Wij denken dat meer ondersteuningsaanbod nodig is voor ouders. Dat is een investering in de toekomst van gezinnen en kinderen. Daar word je als samenleving sterker van. Waarom krijgen ouders wel voorlichting over de bevalling en de spullen die je nodig hebt, maar krijgen ze geen handvatten aangereikt om hun relatie gezond te houden? Gebroken relaties hebben niet alleen ingrijpende emotionele en financiële gevolgen voor het betrokken stel, maar met name de eventuele kinderen kunnen ernstig de dupe zijn. Ook brengen gebroken relaties hoge kosten met zich mee voor de maatschappij. 

Investeren in een gezonde relatie zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Niet pas hulp zoeken als het goed mis is”.

In Hilversum staat preventie als prioriteit nummer één in de nota Jeugdbeleid. De ChristenUnie wil daar meer handen en voeten aan geven door het college te vragen een werkconferentie “Investeren in relaties” te organiseren waarin met deskundigen en relevante stakeholders wordt gesproken over de omvang van de problematiek en mogelijkheden tot verbetering en samenwerking, met name als het gaat om een preventieve aanpak, gericht op startende ouders. 

Zij dient daartoe aanstaande woensdag een motie in tijdens de algemene beschouwingen over de begroting 2016.

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Brandbrief_aan_alle_gemeenten_in_Nederland145,9 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Archief > 2015 > november

Geen berichten gevonden