Extra investeringen in Duurzaam Hilversum

zonnepanelendonderdag 13 juli 2017 10:01

Op woensdagavond 12 juli hebben ChristenUnie en GroenLinks met steun van de raad een verdere intensivering aan de verduurzaming van Hilversum gegeven door concreet geld voor concrete maatregelen beschikbaar te stellen.

Hilversum wil in 2050 klimaatneutraal zijn, zo is in 2010 besloten. Om dat te bereiken zijn er eerder uitvoeringsprogramma’s opgesteld. Sommige maatregelen lopen erg goed, een aantal blijven achter.
ChristenUnie en GroenLinks willen full swing doorgaan.

Daarom hebben wij bij de behandeling van de kadernota de volgende maatregelen door kunnen voeren:

Particulieren
Het fonds voor leningen aan particulieren om hun woning te verduurzamen was zo’n succes dat het al leeg was. We hebben opnieuw € 100.000 in dit fonds gestopt, dus we kunnen weer aan de slag!

Zon op gemeentedaken
De verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed mag een stuk sneller. Daarom hebben we bijna € 200.000 gereserveerd om alle gemeentelijke daken te voorzien van zonnepanelen. Door de energieopbrengsten hiervan gaan we dit snel terugverdienen.

Verduurzaming Scholen
De verduurzaming van maatschappelijke panden gaat nog niet zo snel als gewenst. Daarom reserveren we ca. € 50.000 om de Hilversumse basisscholen die dat willen, op weg te helpen met een energiescan en een overzicht van mogelijke maatregelen op korte en lange termijn. Op deze manier wordt het ze gemakkelijk gemaakt om hierin keuzes te maken.

Groen in de wijken
Om een gezonde leefomgeving te bevorderen hebben we geld kunnen reserveren voor meer groen in de Hilversumse wijken. Ook is het mogelijk om in de wijk of op schoolpleinen openbare watertappunten te realiseren. In overleg met scholen en wijken worden geschikte locaties gekozen.

Labels

« Terug