Jan de Wit stopt na verkiezingen maart 2018

donderdag 31 augustus 2017 12:30

Jan de Wit is volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Hilversum niet opnieuw beschikbaar als lijstrekker voor zijn partij ChristenUnie en draagt het stokje over aan een nieuwe lijsttrekker.

“Ik ben blij en dankbaar dat ik samen met mijn fractie meer dan acht jaar als volksvertegenwoordiger  heb kunnen  bijdragen aan een betrokken, duurzaam en financieel stabiel Hilversum”, aldus Jan.  “Ik vind de komende verkiezingen een mooi moment om het stokje over te dragen.  
Bovendien is het raadslidmaatschap voor mij steeds moeilijker te combineren met mijn opgroeiende gezin en mijn baan als manager bij een advies- en ingenieursbureau”.

In 2009 startte Jan als raadslid. Bij zowel de verkiezingen van 2010 en 2014 was hij lijsttrekker en haalde de ChristenUnie 2 zetels in de gemeenteraad van Hilversum. Hij is door zijn collega raadsleden en wethouders drie maal verkozen tot Hilversums ‘politicus van het jaar (vakprijs).’

Een belangrijke mijlpaal  is  ‘Hilversum klimaatneutraal in 2050’, een initiatiefvoorstel wat hij samen met Jan Kastje (GrL) en Peter Hermans (PvdA) in 2010 opstelde en wat unaniem door de raad is aangenomen. Dit besluit vormt nog steeds de basis voor de huidige duurzaamheidsmaatregelen die genomen worden.
“Duurzaamheid is een zaak van lange adem. We zijn er nog lang niet. Ik wil mijn opvolger meegeven om hier ‘bovenop’ te blijven zitten”, aldus Jan.

Een kandidatencommissie stelt momenteel in opdracht van het afdelingsbestuur van ChristenUnie Hilversum een voorlopige kandidatenlijst voor de verkiezingen van 2018 op. Binnen enkele weken presenteert ChristenUnie Hilversum haar beoogd lijsttrekker.

Jan blijft tot de verkiezingen actief als raadslid.

 

Het bestuur van ChristenUnie Hilversum

Labels

« Terug