Ondanks winst 3 stemmen te weinig voor een tweede zetel in Hilversum en 44 te kort voor een eerste zetel in Wijdemeren

bedankt voor uw stemdonderdag 22 maart 2018 09:48

ChristenUnie Hilversum en ChristenUnie Wijdemeren bedanken alle trouwe en nieuwe kiezers voor hun stem!
De afgelopen weken was in Hilversum en Wijdemeren veel "ChristenUnie blauw" op straat. Een heel team CU kandidaten en leden heeft de kiezer duidelijk gemaakt waar de ChristenUnie voor staat.

Het is ongelooflijk wat het kleine team van Esther Kaper in Wijdemeren aan werk heeft verzet. Uit het niets een verkiezngsprogramma schrijven en een campagne opzetten. Uit de vele positieve reacties ontstaat de verwachting dat een zetel haalbaar is. Het kleine aantal tekort aan stemmen bewijst dat deze verwachting reëel is gebleken. Heel jammer dat het net niet is gelukt.

Vanaf 2010 heeft ChristenUnie Hilversum twee zetels door een lijstverbinding met het CDA. Vorig jaar heeft het parlement besloten deze mogelijkheid af te schaffen. Een aantal partijen, waaronder de ChristenUnie, heeft nog tevergeefs geprobeerd de maatregel pas in te laten gaan na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. 
Volgens de voorlopige telling heeft ChristenUnie Hilversum een winst van 99 stemmen. Net drie te weinig voor het behoud van de tweede zetel. Morgen, vrijdag is de definitieve uitslag.     

Aafke Vreugdenhil

Labels

« Terug