Kringlooptour

COLLAGE.jpg Ktringlooptourmaandag 20 februari 2023 10:17

Op 18 februari organiseerde ChristenUnie Noord-Holland een kringlooptour om kringloopbedrijven in het zonnetje te zetten.
Door de inzet van de mensen die daar werken wordt veel verspilling van materialen en grondstoffen voorkomen.

In Hilversum zijn we gestart bij 'De Kringloper', een grote winkel waar je eindeloos rond kunt neuzen. Het personeel dat daar werkt heeft vaak een afstand tot de arbeidsmarkt, maar hier wordt uitsluitend naar talenten gekeken.

Vervolgens gingen we naar de winkel van het Leger des Heils: wat een warme ontvangst daar! De inzet is om tegen zeer lage prijzen goede kleding aan te bieden aan mensen met een kleine portemonnee. 

Naast de winkel heeft is er ook een 'warme huiskamer', een plaats waar iedereen die behoefte heeft aan rust, warmte of juist een praatje, welkom is.

Daarna voerde de tour naar het winkeltje van Terres des Hommes aan de Neuweg: klein maar fijn. De opbrengst van de winkel gaat naar Terres des Hommes, een organisatie die strijd voert tegen kinderarbeid.

Tot slot naar een vreemde eend in de bijt tussen alle boeken en kleding. Aan de Noodweg werkt Daan van Alkemade aan de oprichting van een circulaire bouwmarkt.

Op dit zelfde terrein ontstaat ook een circulaire broedplaats, waar kunstenaars mooie nieuwe objecten maken uit restmaterialen. Wat een creativiteit! En zo eindigde onze tour een een waar werkbezoek.

Bas en Heleen

Labels

« Terug