Op bezoek bij de Luisterlijn

Luisterlijn.jpgmaandag 09 oktober 2023 10:25

📞👂Luisterlijn helpt door te luisteren.
Het is de week tegen eenzaamheid.
Bas Nanninga en Gerdien Potters gaan op bezoek bij José van De Luisterlijn. Daar zitten 24/7 vrijwilligers klaar voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, en dat is een groot goed!

“We luisteren niet om te helpen, maar we helpen door te luisteren” dat is het motto. Want de vrijwilligers van de Luisterlijn zijn opgeleid om goed te luisteren en door te vragen. Dat is erg belangrijk voor mensen die last hebben van het gevoel van eenzaamheid. Om er achter te komen waar dit gevoel vandaan komt en wat je nodig hebt, en zelf kan doen, om je te weer beter te voelen. 
Bij de ChristenUnie vinden we dit vrijwilligerswerk belangrijk omdat het preventief werkt en voorkomt dat mensen in grotere problemen komen, zoals depressiviteit of verslaving. We vinden goede samenwerking tussen zorgverlenende instanties en dit soort vrijwilligersorganisaties daarom essentieel. 
Daar blijven we ons voor inzetten in de raad, bijvoorbeeld door de gemeente aan te sporen om de sociale kaart - een project over vindbaarheid van deze organisaties - met hoge prioriteit af te ronden.
➡️Heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel: 088-0767000 (landelijk) of 035-6245555 (lokaal)
➡️Wil je de Luisterlijn helpen als vrijwilliger of donateur. Je bent van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.deluisterlijn.nl
Gerjanne Heek
*afbeeldingen afkomstig van kantoor Luisterlijn, met toestemming.
Labels

« Terug