ChristenUnie laat Zwembad Kerkelanden niet verzuipen!

donderdag 08 maart 2018 13:07

Het zwembad (instructiebad) van ondernemer Shiva de Winter lijkt er te gaan komen.

De gemeenteraad heeft op 7 maart 2018 unaniem een motie van ChristenUnie Hilversum aangenomen waarin het College van Burgemeester en Wethouders wordt opgeroepen medewerking te verlenen aan de vestiging van het zwembad aan de Franciscuslaan in Kerkelanden.

Afgelopen tijd is er veel nieuws geweest over het instructiebad in Kerkelanden. Dit had te maken met het niet verkrijgen van de vergunning voor het exploiteren van het instructiebad/zwembad. Tjerk Pelsma (nr. 2 op de kieslijst van ChristenUnie Hilversum) heeft zich verdiept in de problematiek rondom het niet verkrijgen van deze vergunning. Daarbij raakte hij ervan overtuigd dat een vergunning zeker wel mogelijk was.

Saignant detail is daarbij dat er tot voor kort op dezelfde plek vele jaren een zwembad was gehuisvest en meer dan 20 jaar succesvol is uitgebaat. Op onze raadsvragen antwoorde wethouder Voorink dat er aan de laatste pijnpunten (waaronder brandveiligheid en verkeers- en parkeersituatie) gewerkt wordt aan een oplossing.

ChristenUnie staat sympathiek tegenover de vestiging van het zwembad. Het is belangrijk en gezond dat onze kinderen leren zwemmen. De capaciteit van dit zwembad is hard nodig!

Om deze wens kracht bij te zetten hebben wij een motie ingediend 'Laat het zwembad niet verzuipen' die het college oproept om, met in achtneming van alle normale vergunningvereisten, snel en volledig medewerking te geven aan de vestiging van het zwembad. Wij hebben unaniem(!) steun gekregen voor onze motie van alle raadsleden.
Van belang is nu dat zowel de ondernemer als de gemeente constructief overleggen hoe het zwembad zo snel en veilig mogelijk gerealiseerd kan worden.
Tjerk Pelsma
Jan de Wit
Labels

« Terug