Zwaarste portefeuille voor wethouder Pelsink was weeffout bij coalitievorming

weeffout-Langdurig-aweeffout.jpgzaterdag 03 november 2018 12:21

De ChristenUnie vindt het een ramp voor de Hilversumse politiek als een wethouder moet opstappen. De politiek is gediend met stabiliteit en voor de persoon in kwestie is het een persoonlijk drama.
Bij de vorming van deze coalitie was het een hele puzzel om een evenredige verdeling van wethoudersposten te krijgen. Onder het mom van het doorzichtige argument: er komt zoveel werk op ons af, kwamen er zeven wethouders.

Vanaf het begin hebben wij zorgen gehad over het feit dat zo'n zware portefeuille werd toegekend aan een onervaren wethouder. Wij zien dat als een weeffout bij de vorming van deze coalitie. Het aftreden van wethouder Pelsink blijkt na een klein halfjaar onvermijdelijk en het is zeer verstandig niet te blijven doormodderen.
De ChristenUnie is nog steeds van mening dat zeven wethouders te veel is voor Hilversum. Toen Dudok het raadhuis ontwierp was er plaats voor vier wethoudersstoelen.
Wethouder Jaeger heeft onlangs aangegeven dat hij voldoende tijd over heeft om voorzitter van D66 te worden. Wij gaan er van uit dat het college nu tot de conclusie komt dat zij effectiever en efficiënter kan opereren als zij een herverdeling maakt van portefeuilles. Het Sociaal Domein is de zwaarste portefeuille. De ChristenUnie is van mening dat deze moet worden overgenomen door één van de huidige wethouders, in het belang van de inwoners van Hilversum.
Wij hopen dat het college het lef heeft dat belang te laten uitstijgen boven de belangen van een individuele partij.

Aafke Vreugdenhil

Labels

« Terug