Kan Hilversum meer dan pleisters plakken?

2022.jfifdonderdag 04 november 2021 18:19

De begroting 2022 gaat niet over toenemende hitteperiodes, stortbuien, coronabesmettingen, stijging van de huizenprijzen of uw stijgende energierekening. Dat zijn grote zaken waar de gemeente machteloos tegenover staat. Deze grote problemen kunnen niet op korte termijn worden opgelost en zeker niet lokaal. Maar wat kan de gemeente wel in 2022?

  • Sneller nieuwe woningen bouwen. Zo nodig de hoogte in. Wel bouwen met voldoende groen in de buurt voor elke inwoner en daarom een grens durven trekken wat betreft de hoogte en het aantal woningen.
  • Corona heeft pijnlijk blootgelegd waar gaten vallen in het sociaal beleid. Meer mogelijkheden bieden voor ontmoeting en professionele hulp voor mensen die daarbij een drempel ervaren. Preventie kost geld. Dat is geen kostenpost maar investering.
  • De gemeente Hilversum helpt slachtoffers van de toeslagenaffaire zo goed mogelijk.
  • Inwoners beter betrekken bij grote projecten en eerder informeren over wat wel en niet mogelijk is.
  • Meer mensen op de fiets zien te krijgen door goede fietspaden, met veilige oversteekplekken. Bij regen slimme stoplichten.
  • Maatregelen om inwoners te helpen verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld met energiebesparingsadviezen en leningen om de woning te isoleren.
    Dit college heeft nog een aantal maanden te gaan. Al op 16 maart kunt u gebruik maken van de ultieme vorm van participatie: stemmen! Om voor langere termijn invloed uit te oefenen op de grote vraagstukken van de toekomst. Als u vindt dat pleisters plakken niet voldoende is.

     Aafke Vreugdenhil (verschenen in de Gooi en Eembode van donderdag 4 november 2021)

 

Labels

« Terug