Regenboogstembus akkoord 2022: ieder mens is uniek

regenboog.png12-02-2022 16:15 12-02-2022 16:15

Vandaag heb ik als lijsttrekker van de ChristenUnie het Regenboog stembusakkoord 2022 ondertekend. Dat betekent dat de ChristenUnie zich de komende raadsperiode blijvend wil inzetten voor de veiligheid en acceptatie van LHBTIQ+ inwoners.

Het maakt niets uit wat je kleur, afkomst of religie is, of je jong of oud bent, ongeboren of hoogbejaard, gezond of ziek, hoogbegaafd of verstandelijk beperkt, man, vrouw, transgender of interseksueel, hetero- of homoseksueel. Ieder mens is uniek in Gods ogen. Als Christen leef ik bovendien in de vrijheid die me in Nederland geboden wordt om mijn geloof te beleven. Die vrijheid gun ik ook aan anderen.

Tegelijk gaat het hier om een maatschappelijk probleem waar de gemeente beperkt invloed op heeft. De belangrijkste taak van de gemeente is er voor te zorgen dat iedereen veilig is in Hilversum. Het is belangrijk dat de politie de middelen heeft om agressie tegen LHBTIQ+ ers aan te pakken, dat drempels voor iedereen laag zijn om aangifte te doen en dat er kennis en begrip is bij alle instanties voor de problemen die in Hilversum spelen. Ook in Hilversum worden mensen gediscrimineerd, uitgescholden en gepest, zowel fysiek als op social media.

Acceptatie en onderling respect moeten we zelf doen. Vaak begint dat met elkaar in de ogen kijken en leren kennen. Daar kan de gemeente in faciliteren, bijvoorbeeld door organisaties met elkaar in contact te brengen of door praktische ondersteuning voor organisaties die opkomen voor rechten van LHBTIQ+ ers.

Daarnaast kan en moet de gemeente het goede voorbeeld geven. Dat doet ze symbolisch door elk jaar op nationale coming-out dag een regenboogvlag te hijsen. Ook wordt op 4 mei een krans gelegd voor LHBTIQ slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Bas Nanninga, lijsttrekker ChristenUnie Hilversum

Voor de tekst van het Regenboog stembusakkoord klik hier

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
COCRegenbAkk_Hilvers2022_A2.pdf35,4 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug