ChristenUnie -SGP steunt aankoop Parkeergarage Gooische Brink niet.

donderdag 08 september 2005 15:26

De ChristenUnie-SGP fractie heeft in de raadsvergadering tegen de aankoop van parkeergarage gooische Brink gestemd.

Voorzitter, een buitenkansje, zo lijkt het. We kunnen een parkeergarage aankopen. Het levert op termijn voordeel op. Nu aankopen heeft de voorkeur van het college. De belangrijkste overweging is het totale kostenvoordeel over 33 jaar: 4 miljoen Euro dat is dus op jaarbasis 121.000 Euro per jaar. Op het eerste gezicht kun je met deze gegevens in het hoofd, deze kans eigenlijk niet voorbij laten gaan.
 
We hebben echter in de aanloop naar de raadsvergadering wel aangekondigd wat twijfels te hebben over de aankoop. Twijfels over de opmerking van de wethouder om extra parkeerplaatsen op het maaiveld aan te leggen met de opbrengst, daar kom ik zo op terug, maar ook twijfels als het gaat om andere zaken.
 
Zo dringt zich de principiële vraag op of je als gemeente je moet bezig houden met het aankopen van parkeergarages.
 
Probleem is verder dat op dit moment de meeste parkeergarages in Hilversum op dit moment niet rendabel zijn. Dus kunnen we de vraag stellen in hoeverre deze parkeergarage het zelfde lot beschoren zal zijn als Dudok Arena. Hoe groot is de kans dat we een kat in de zak kopen? Die kans is aanwezig. 121.000 Euro voordeel op jaarbasis is niet bijzonder veel.
 
Wat me ook niet duidelijk is, is de vraag welke verborgen of op dit moment niet bekende gebreken gaan zorgen voor een hogere kostenpost dan nu te voorzien valt. We weten nu al dat er problemen zijn met de ventilatie bijvoorbeeld, en wat kunnen we nog meer verwachten? Is een en ander goed doorgerekend?  Kunt u aangeven wat de kosten worden om de ventilatiecapaciteit op peil te houden of te brengen, en meer in het algemeen, hoe de kosten baten analyse van het onderhoud van deze parkeergarage uitvalt als we dit over een langere termijn bekijken.
 
De fractie van de christenUnie vindt een kostenreductie varierend van 40.000 tot 120.000 Euro jaarbasis te marginaal om in ruil daarvoor vastgoed aan te kopen met alle risico's vandien. De kans dat we grote kosten gaan maken in de loop der jaren is aanwezig.
 
Wij zullen daarom tegen het voorstel stemmen.
 
Labels
Fractie

« Terug

Archief > 2005 > september

Geen berichten gevonden