Verbazing en bezorgheid over uitspraak rechter inzake SGP

woensdag 07 september 2005 11:03

André Rouvoet reageerde verbaasd en bezorgd op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, die vindt dat de SGP geen recht heeft op subsidie van de staat. De SGP discrimineert vrouwen, meent de rechtbank. Rouvoet: “Iedereen weet dat de ChristenUnie heel anders tegen de politieke participatie van vrouwen aankijkt dan de SGP, maar hier zijn de grondrechten van minderheden in het geding”.

Verbazing en bezorgheid woensdag 7 september 2005 - 16:06
Dankzij de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vereniging en vergadering is er ook ruimte voor de SGP: “Die tolerantie hóórt bij Nederland en dat moeten we koesteren. Dat is niet alleen de visie van de ChristenUnie, maar dat is tot nu toe ook steeds de benadering van de regering geweest. Ik verbaas me over deze uitspraak, omdat er nu een einde dreigt te komen aan die consistente benadering”.
 
Rouvoet maakt zich zorgen: “Als deze uitspraak overeind zou blijven staan, leidt dat in de praktijk tot een inperking van de grondrechten van minderheden. Ik ga er daarom vanuit dat de Staat in hoger beroep zal gaan”.  
Labels
Fractie

« Terug

Archief > 2005 > september

Geen berichten gevonden