Blij met opvanglocatie voor vluchtelingen

Bas aan het werk bij Vluchtelingenopvangdonderdag 02 maart 2023 09:59

Vluchtelingen en asielzoekers, mensen zoals wij, geschapen door God, maar slachtoffer geworden van oorlog, geweld of onderdrukking. Als ChristenUnie hebben wij niet de illusie dat wij alle wereldproblemen die hieraan ten grondslag liggen kunnen oplossen. Wel kunnen wij, waar dat in ons vermogen ligt, een liefdevolle hand uitsteken naar deze mensen in nood.

Wij zijn ontzettend blij er in Hilversum een plek is gevonden om aan 500 vluchtelingen uit de Oekraïne een veilige slaapplaats te bieden: in het oude Philipsgebouw aan de Anton Philipsweg.

Mooi om te zien dat een forse groep Hilversummers aan het werk ging om bedden in elkaar te zetten.  Ook ons raadslid Bas Nanninga stak zijn handen uit de mouwen. Voor oud Philipsmedewerker Wim was het bijzonder om de zien hoe de oude werkkamers, waar ooit twee bureaus stonden, nu omgetoverd werden tot slaapkamers, met twee stapelbedden. Dat geeft overigens ook aan dat dit bepaald geen luxe hotel is, maar wél een plek waar je, met je kinderen veilig kan slapen en naar buiten kan gaan.

Nu rest: werk en bid. Bid voor de Oekraïners die hier een plek mogen vinden. Maar bid bovenal om vrede.

Heleen den Otter

Zie ook verhaal in Gooi en Eembode

Labels

« Terug